Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Na Námestí sv. Egídia v Poprade budú stánky v rámci vianočného jarmoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Nebudú chýbať stánky s dekoračnými predmetmi, drevené a prútené výrobky, ručne fúkané a zdobené sklenené ozdoby, či šité hračky, ľudovo-umelecká keramika, vianočné stromčeky a drevené betlehemy.

Poprad 7. decembra (TASR) - Centrum Popradu bude od piatka (8.12.) do nedele (10.12.) dejiskom v poradí už 15. Tradičného vianočného jarmoku.

„Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na viac ako 100 stánkov, ktoré zaplnia Námestie sv. Egídia. Na jarmoku, ktorý bude patriť najmä ľudovo–umeleckej výrobe a prezentácii ľudových tradícií, sa predvedú remeselníci a predajcovia z celého Slovenska, predstavia sa aj hostia z okolitých štátov,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Nebudú chýbať stánky s vianočnými dekoračnými predmetmi, výrobky z včelieho vosku, drevené a prútené výrobky, ručne fúkané a zdobené sklenené ozdoby, či šité vianočné hračky, ľudovo-umelecká keramika, vianočné stromčeky, drevené betlehemy a pod. „Okrem samotných stánkov sa návštevníci môžu tešiť na pestrý sprievodný program, v ktorom sa predstavia detské folklórne súbory Venček a Cindruška, súbor Podpoľanec, Stará škola Vagonár, Bobáňovci z Terchovej, dychová hudba Tatramat, ale aj zábavná skupina Bravo, či speváčka Marcela Laiferová a rocková skupina Aya,“ vymenoval Galajda.

V sobotu dopoludnia nebude v centre Popradu chýbať ukážka pravej dedinskej zabíjačky s ochutnávkou. Na jarmoku sa ukážu aj rozprávkové bytosti na chodúľoch a vodník bude strážiť svoje ryby vo fontáne. „Tradičný vianočný jarmok je jedným z 33 podujatí, ktoré sú súčasťou zimného festivalu Popradské Vianoce. Tento zimný festival ponúka akcie v celom meste a prinesie tak atmosféru najkrajších sviatkov roka do všetkých jeho častí,“ dodal primátor Popradu Jozef Švagerko. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.