Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Talian Calzolari vidí v popradskom regióne veľký potenciál

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vo vašom regióne vidím veľký potenciál pre rozvoj cestovného ruchu, je tu čistá príroda a hory, ktorými som očarený, uviedol Calzolari.

Poprad 17. marca (TASR) - Nedávna návšteva Popradčanov v talianskom mestečku Bassano del Grappa má svoje pokračovanie. Luca Calzolari z Horského klubu Alpina Italiano zavítal koncom minulého týždňa do Popradu a Tatier. „Vo vašom regióne vidím veľký potenciál pre rozvoj cestovného ruchu, je tu čistá príroda a hory, ktorými som očarený,“ uviedol Calzolari.

Konkrétne možnosti spolupráce vidí vo vytvorení špecifických balíkov ponúk pre talianskych návštevníkov, ktorí by na Slovensko mohli priletieť na popradské letisko a potom sa prepravovať napríklad elektrickým vláčikom. Veľmi zaujímavé sú podľa neho aj nedotknuté národné parky a kúpeľný cestovný ruch. „V tom ste oveľa viac vpredu oproti Taliansku, a to nielen v liečebných, ale aj welness a zároveň relaxačných a zážitkových pobytoch,“ konštatoval Calzolari.

Zároveň ocenil veľkú hrdosť Popradčanov na tento región, s ktorou sa všade stretával a považuje ju za dobrú stimuláciu, aby sa Tatry viac propagovali. Talianska delegácia sa stretla s viacerými zástupcami cestovného ruchu v regióne, okrem iných aj s primátorom Popradu Jozefom Švagerkom. „Pred dvoma mesiacmi sme začali spoluprácu a už sa ukazujú konkrétne kroky. Pre mňa je najväčším poznaním to, že pre Taliansko je zaujímavý kúpeľný a relaxačný cestovný ruch. Mesto Poprad by malo byť takým základným táborom pre celý región, kde by návštevníci prišli a vracali sa, a odtiaľ vyrážali do Tatier, Pienin či Slovenského raja. Našli tu kultúru, šport, oddych. Toto je cesta, ktorou sa chceme uberať,“ uviedol na margo rokovania primátor Popradu.