Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Viaceré obce v okrese Vranov chcú viesť výlučne ženy

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Do predvolebného boja viaceré vstúpili osamotene bez akéhokoľvek mužského či ženského protikandidáta.

Hlinné/Vranov nad Topľou 15. novembra (TASR) - O post starostu sa dnes vo viacerých obciach vranovského regiónu uchádzajú výlučne ženské kandidátky. V niektorých prípadoch ide pritom o jasné favoritky na víťazstvo. Do predvolebného boja totiž vstúpili osamotene bez akéhokoľvek mužského či ženského protikandidáta.

Detrík, Girovce, Hlinné, Michalok a Rafajovce, vo všetkých týchto obciach sa o post starostu uchádzajú ženské kandidátky osamotene. Keďže im v dnešných voľbách "nekonkuruje" žiadny protikandidát, na víťazstvo im stačí jediný platný hlas.

Nezáujem mužov o funkciu starostu evidujú aj v ďalších obciach vranovského regiónu. Zmena je však v tom, že sa v nich uchádzajú o spomínaný post naraz viaceré dámy, konkrétne dve. Ide o obce Matiaška, Nižný Hrabovec, Ruská Voľa a Vavrinec.

Z Obvodnej volebnej komisie vo Vranove nad Topľou TASR informovali, že spomedzi 13 žien, ktoré chcú byť starostkami deviatich spomenutých obcí, kandiduje iba jedna ako nezávislá, ostatné s podporou politických strán. Vek najmladšej kandidátky je 37 a najstaršej 61 rokov.