Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Prešovský kraj

Mladá vodička zrážku s autobusom neprežila

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na mieste zasahujú príslušníci zo Starej Ľubovne a Ľubotína, ktorí sa snažia odstrániť následky dopravnej nehody a cestu úplne sprejazdniť.

Stará Ľubovňa 22. januára (TASR) - Zraneniam, ktoré utrpela dnes po zrážke s autobusom na ceste 1/68 pri Ľubovnianskych kúpeľoch v okrese Stará Ľubovňa, podľahla krátko pred 11. hodinou 20-ročná vodička z Huncoviec. Pre TASR to potvrdila krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

Mladá žena zomrela po prevoze do nemocnice v Starej Ľubovni. Nehoda sa stala krátko pred 8. hodinou, cesta 1/68 na Plavnickom kopci bola niekoľko hodín uzatvorená. Úsek medzi Plavnicou a Chmeľnicou je už podľa polície plne prejazdný. "Vodička auta značky Škoda Fabia za doposiaľ nejasných okolností prešla do protismeru, pričom narazila do autobusu, ktorý viedol 57-ročný vodič z obce Dlhé Stráže. Alkohol u neho zistený nebol," doplnila hovorkyňa s tým, že miera zavinenia jednotlivých účastníkov, ako aj príčina tejto dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania.

Polícia aj vzhľadom na zhoršujúce sa poveternostné podmienky vyzýva vodičov na zvýšenú opatrnosť na cestách. "Je potrebné nepreceňovať vlastné schopnosti a nepodceňovať vplyv počasia na dopravnú situáciu, stav a povahu vozovky," uzavrela Migaľová.