Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Muža v Batizovciach napadlo mladé dievča a chlapec, vypátrali ich

Cela, ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dievča má iba 14-rokov, aj s 18-ročným chlapcom skončili v policajnej cele.

Poprad 13. novembra (TASR) – Polícia vypátrala útočníkov, ktorí začiatkom novembra napadli 56-ročného Pavla a ten po útoku spadol do kanála. Incident sa stal v obci Batizovce, okres Poprad. „Poškodený muž upozornil 18-ročného Františka a 14-ročnú Kristínu, aby mu nenadávali, výsledkom čoho bol zlomený stavec, pomliaždené ucho, chrbát i drieková chrbtica. Tieto zranenia si u Pavla vyžiadajú dobu liečenia až tri mesiace,“ informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

K uvedenému ublíženiu na zdraví malo dôjsť minulý týždeň vo štvrtok (6. 11.) podvečer na Ulici Poľnej v Batizovciach. Pavol prechádzal okolo chlapca a dievčaťa, keď mu začali nadávať. Upozornil ich, aby s tým prestali a šli radšej domov. „Mladým ľuďom sa to nepáčilo, a preto František muža napadol. Pristúpil k nemu a päsťou ho udrel do tváre, v dôsledku čoho Pavol stratil rovnováhu a spadol do kanála,“ priblížila hovorkyňa. Napadnutý muž ešte utŕžil ďalší úder do hlavy a kopanec do chrbta. Neprestali ani keď poškodený ležal na zemi pri rodinnom dome. Pristúpila k nemu Kristína a opakovane ho kopala do brucha.

„Polícia útočníkov vypátrala, zadržala a obaja boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Na základe získaných dôkazov bolo voči Františkovi z obce Stará Lesná vznesené obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví i z prečinu výtržníctva a voči Kristíne z Batizoviec bolo vznesené obvinenie z prečinu výtržníctva. Obvinená slečna je stíhaná na slobode,“ uzavrela Migaľová.