Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Levočská nemocnica sa pripravuje na vianočné sviatky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Lekári v levočskej nemocnici počas vianočných sviatkov najčastejšie ošetrujú pacientov so zlomeninami, vysokým krvným tlakom, infektmi horných a dolných dýchacích ciest či s tráviacimi ťažkosťami.

Levoča 9. decembra (TASR) – Vianočným sviatkom sa prispôsobí aj režim Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči. TASR o tom informovala Alžbeta Sivá, hovorkyňa skupiny Agel, ktorej je nemocnica členom. Okrem výzdoby oddelení, zbierky šatstva a sviatočného menu upraví aj prevádzku na oddeleniach.

Levočská nemocnica sa po tretí rok pridala k vianočnej zbierke šatstva, ktorú organizuje Nadácia Agel. "Zdravotníci za uplynulé dni zhromaždili pre Spišskú katolícku charitu viac ako 450 kilogramov darovaného šatstva, posteľného oblečenia, topánok a hračiek. Do charitatívnej akcie sa zapojili nielen zamestnanci nemocnice, ktorí takúto možnosť uvítali, ale darovať oblečenie prišli aj obyvatelia Levoče," uviedla. Zbierku si prevzali zamestnanci Spišskej katolíckej charity s tým, že ďalej bude táto pomoc prerozdelená opusteným deťom a mladým rodinám v núdzi, postihnutým ľuďom, chorým, starším, zomierajúcim, ľuďom bez domova, migrantom a utečencom, tehotným ženám a matkám s deťmi v núdzi.

Pre pacientov a zamestnancov, ktorí aj počas sviatkov strávia čas v nemocnici, sa budú podávať počas Štedrého dňa na obed kapustnica a makové bobáľky a na slávnostnú večeru zeleninová polievka, vyprážané filé so zemiakovým šalátom a ovocie, s výnimkou tých, ktorí majú diétne obmedzenia stravy.

"Nemocnica v plnej miere umožní pacientom, ktorým to zdravotný stav dovoľuje, aby boli prepustení do domácej liečby a sviatky trávili v kruhu svojich blízkych. Z rovnakého dôvodu zdravotnícke zariadenie upraví prevádzku na oddeleniach, na ktorých to je možné, aby aj čo najviac zamestnancov mohlo tráviť vianočné sviatky so svojimi rodinami," vysvetlila Sivá.

Lekári v levočskej nemocnici počas vianočných sviatkov najčastejšie ošetrujú pacientov so zlomeninami, vysokým krvným tlakom, infektmi horných a dolných dýchacích ciest, tráviacimi ťažkosťami, cievnymi mozgovými príhodami a infarktmi.