Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

Na festival do Kežmarku bude z Popradu premávať poschodový autobus

Na ilustračnej snímke košikár Foto: TASR/Martin Palkovič

Poschodový autobus bude v sobotu (8.7.) premávať z Popradu o 11.00 a 18.40 h.

Kežmarok 3. júla (TASR) – Na najväčší festival venovaný ľudovej tvorbe, kultúre, umeniu, ale i tancu a spevu v Európe – Európske ľudové remeslo (EĽRO) v Kežmarku bude tento rok premávať dvojposchodový autobus priamo z Popradu. TASR o mimoriadnej linke informovala komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

"Aby sme uľahčili dopravu medzi mestami Poprad a Kežmarok, bude v čase najväčšej návštevnosti festivalu premávať dvojposchodový autobus v dvoch linkách. Autobus bude novinkou tohto ročníka a poskytne jednoduchý spôsob prepravy v obedňajších aj večerných hodinách," uviedla Šlosárová. Podľa jej slov autobusová linka vyrieši aj problém s parkovaním, ktorý v čase konania festivalu (7.-9.7.) v Kežmarku každoročne nastáva.

Poschodový autobus bude v sobotu (8.7.) premávať z Popradu o 11.00 a 18.40 h. "Zastávky budú pri Dome kultúry v Poprade, v Matejovciach, vo Veľkej Lomnici, v Huncovciach, na zastávke pri Bažante a na autobusovej stanici v Kežmarku," priblížila Šlosárová. Späť z Kežmarku do Popradu pôjde mimoriadny autobus o 13.00 a večer o 23.30 h.

Festival EĽRO je venovaný 430. výročiu vzniku tkáčskeho cechu. Počas kultúrneho programu vystúpia folklórne súbory z Čiech, Čiernej Hory, Gruzínska, Srbska, Poľska a Grécka, ale aj domáce folklórne súbory. Počas piatkového večera na hlavnom pódiu vo večerných hodinách vystúpia Cigánski diabli a skupina Olympic. V sobotu sa predstaví český spevák Tomáš Klus, skupiny HEX a Heľenine oči.