Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea

Práve teraz

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás varoval pred "druhou nakbou".
Vyjadril sa tak v súvislosti s vyhlásením izraelskej armády, ktorá v piatok ráno nariadila evakuáciu civilného obyvateľstva na severe pásma Gazy.

Po vážnej dopravnej nehode na ceste I/11 v miestnej časti
Kysuckého Nového Mesta Budatínska Lehota je v piatok popoludní zastavená premávka v obidvoch smeroch. Žilinská krajská polícia na to upozornila na sociálnej sieti.

Taliansky tenista Luca Nardi postúpil do semifinále dvojhry na
bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V piatkovom štvrťfinálovom zápase zdolal Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny v dvoch setoch 6:3 a 6:0.

Iránom podporované libanonské militantné hnutie Hizballáh oznámilo,
že je plne pripravené pripojiť sa k palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas vo vojne proti Izraelu. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

Úvod

Českí poslanci v treťom čítaní schválili takzvaný konsolidačný balíček
. Jeho cieľom je podľa vlády ozdravenie verejných financií a znižovanie rozpočtových schodkov. Hlasovalo zaň 108 poslancov, 86 bolo proti.

Zraniteľných pacientov z nemocníc nie je možné evakuovať na juh
pásma Gazy, vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia na základe informácií od palestínskeho ministerstva zdravotníctva. Informuje o tom TASR podľa informácií agentúry AFP a britskej stanice BBC.

Česko ukončilo repatriáciu svojich občanov z Izraela.
V šiestich letoch sa odtiaľ do ČR vrátilo celkom 228 ľudí, uviedlo české ministerstvo zahraničných vecí. Informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Pri útoku nožom v škole v severofrancúzskom meste Arras zahynul
učiteľ a ďalší dvaja ľudia sú vážne zranení. Podľa ministra vnútra Geralda Darmanina sa páchateľa podarilo zadržať, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

Zamestnanec izraelského veľvyslanectva v Pekingu sa stal terčom útoku
, po ktorom ho museli hospitalizovať, oznámilo izraelské ministerstvo zahraničných vecí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Palestínski militanti z pásma Gazy vystrelili dopoludnia na Izrael
stovky rakiet. Informuje o tom spravodajca agentúry AFP, podľa ktorého boli rakety odpálené v priebehu 15 minút.

Medziročnú infláciu smerom nadol aj v septembri 2023 ťahali
predovšetkým ceny potravín, ktoré boli zodpovedné za viac ako polovicu septembrového spomalenia priemernej inflácie. Uviedol to analytik UniCredit Bank Ľubomír Koršňák.

Kresťanskí demokrati odmietajú návrh na zavedenie chemickej
interrupcie na Slovensku. Pripravuje ho podľa nich rezort zdravotníctva. Ten reaguje, že rozhodnutie je na novej vláde. Vyplýva to z vyjadrení KDH a Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Trinásť rukojemníkov zadržiavaných Hamasom v pásme Gazy zahynulo
pri intenzívnom izraelskom bombardovaní počas uplynulých 24 hodín, pričom medzi obeťami boli aj cudzinci. Vyhlásila palestínska militantná organizácia. TASR o tom informuje na základe správy AP.

Zopakovanie prvopolčasového výkonu zo septembrového domáceho
stretnutia v Bratislave by portugalským futbalistom nemuselo voňať ani v druhom vzájomnom meraní síl v kvalifikácii ME 2024. Myslí si to obranca Dávid Hancko.

O osude trénera českej reprezentácie Jaroslava Šilhavého rozhodne
výkonný výbor tamojšieho futbalového zväzu na budúci týždeň. Jeho pozícia je výrazne ohrozená po štvrtkovej zahanbujúcej prehre 0:3 v Albánsku.

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) sa dofinancuje sumou
25 miliónov eur. Dohodli sa na tom Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR a rezort financií.

Palestínske militantné hnutie Hamas označilo za "propagandu" výzvu
izraelskej armády na evakuáciu severnej časti pásma Gazy. Civilisti by podľa Hamasu, ktorý túto palestínsku enklávu ovláda, nemali naletieť takýmto "propagandistickým rečiam".

Minimálne sedem životov si vyžiadala vážna dopravná nehoda zrejme
prevádzačskej dodávky s migrantmi, ku ktorej došlo v piatok ráno na juhovýchode nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko. Viacero ďalších ľudí utrpelo vážne zranenia.

Najčastejšie prípady, ktoré rieši polícia vo vlakoch Železničnej
spoločnosti Slovensko (ZSSK), sú konflikty medzi cestujúcimi, prípadne medzi cestujúcim a vlakvedúcim, ak cestujúci nemá cestovný doklad a odmieta ho zaplatiť. Priblížil to hovorca ZSSK Tomáš Kováč