Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Zlatomoravecká nemocnica zaviedla nový liečebný postup: SM systém

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cvičenie s elastickým lanom spolu so správnym dýchaním sa v krátkom čase stalo obľúbenou technikou, ktorá je jednoduchá, fyziologická a najmä účinná, informovala vedúca lekárka oddelenia D. Poláková.

Zlaté Moravce 5. apríla (TASR) - Nemocnica Zlaté Moravce priebežne zavádza moderné procesy liečby na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (FBLR). Zdravotníci najnovšie zaviedli na oddelení liečebný postup známy ako SM systém. Cvičenie s elastickým lanom spolu so správnym dýchaním sa v krátkom čase stalo veľmi obľúbenou technikou, ktorá je jednoduchá, fyziologická a najmä účinná, informovala vedúca lekárka oddelenia Dana Poláková.

Metódou sa podľa Polákovej posilňujú oslabené svaly a uvoľňujú svaly preťažené. Cvičenie odporúča aj tehotným ženám a ženám po pôrode na upevnenie svalstva panvového dna. "Stačí 10 minút denne správneho cvičenia na dostavenie žiadaného výsledku. Keďže účinnosť cvikov závisí od ich správneho prevedenia, odporúčajú sa všetky SM cvičenia konzultovať s odbornými terapeutmi,“ povedala Poláková.

Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie v Nemocnici Zlaté Moravce zabezpečuje základnú fyziatricko - rehabilitačnú starostlivosť ambulantným pacientom, ako aj pacientom lôžkových oddelení nemocnice, oddeleniu vnútorného lekárstva, chirurgickému oddeleniu a pacientom anestézie a intenzívnej medicíny. Ročne ambulantne ošetrí viac ako 6100 pacientov, zrehabilituje približne 150 hospitalizovaných pacientov a poskytne vyše 2750 liečebných terapií, skonštatovala riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.