Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Žiaci z Nových Zámkov sa budú na vyučovanie voziť autobusmi MHD zdarma

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Cestovné preukazy umožňujúce bezplatné cestovanie MHD počas školských dní od šiestej do ôsmej hodiny ráno môžu získať všetci žiaci základných škôl.

Nové Zámky 29. januára (TASR) – Žiaci základných škôl v Nových Zámkoch budú môcť po 1. februári cestovať autobusmi mestskej hromadnej dopravy na vyučovanie zadarmo. Umožní im to projekt, ktorý vznikol vďaka spolupráci novozámockej radnice, základných škôl a dopravnej spoločnosti Arriva Nové Zámky. Jeho cieľom je uľahčiť deťom ranné dochádzanie do škôl. Všetci žiaci základných škôl tak môžu získať cestovné preukazy, ktoré im umožnia bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave počas dní školského vyučovania, v čase od šiestej do ôsmej hodiny ráno.

Na to, aby dieťa získalo cestovný preukaz, musia jeho rodičia vyplniť žiadosť o jeho vydanie. Ako informovala radnica, tlačivo je zverejnené aj na oficiálnej stránke mesta. "Príslušná základná škola potvrdí žiadosť a každému záujemcovi vydá Cestovný preukaz žiaka, na ktorom je uvedené číslo preukazu, meno a priezvisko žiaka a pečiatka základnej školy. Preukaz treba predložiť vodičovi pri každom vstupe do autobusu," informoval dopravný podnik Arriva Nové Zámky. Platnosť Cestovného preukazu žiaka bude od 1. februára do 30. júna 2015.