Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Žiaci Základnej umeleckej školy v Leviciach vystavujú svoje diela času

Ilustračná snímka Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Návštevníci si na výstave môžu zahrať aj tematickú hru Ako plynie čas.

Levice 17. októbra (TASR) - Takmer 200 žiakov Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Leviciach prezentuje vo výstavnej sále Centra kultúry Junior svoje diela na výstave s názvom Čas.

Ako TASR informovala učiteľka ZUŠ Marcela Kotrášová Štrbová, už roky sa Výtvarný odbor ZUŠ v Leviciach venuje výrobe hodín z rôznych materiálov a rôznymi technikami. "To nás inšpirovalo pozrieť sa na túto tému z iného pohľadu. Čas sme tu znázornili ako plynutie, starnutie, budúcnosť či minulosť. Výstava je rozdelená na dve časti. V prvej si návštevníci môžu pozrieť vystavené diela, druhá časť vtiahne diváka do samotného deja, procesu času. Každý si tu môže vytvoriť vlastných časožrútov," povedala Marcela Kotrášová Štrbová.

Okrem toho si možno zahrať hru Ako plynie čas. "Sú tu aj skutočné hodiny, ktoré naše deti pretvorili do určitej asambláže. Je tu tiež záves času z hodiniek, hodiny vytvorené na platniach, na drevených lištách či na kartónoch. Čas je tiež zobrazený na fotografiách, vývoj dieťaťa, rastliny, proste život. Celkom je vystavených 186 prác, pričom niektoré z nich boli kolektívne," dodala Kotrášová Štrbová.