Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Združenie Cuketa ukáže v Trafačke tvorbu miniatúrnych záhradiek

Galéria Trafačka v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tvorivé dielne sa budú v Trafačke konať 7. apríla. Okrem iného budú zamerané napríklad na tvorbu látkových vreciek a tašiek.

Nitra 3. apríla (TASR) – Nitrianska galéria Trafačka ponúkne počas najbližšieho víkendu svojim návštevníkom projekt (rod)Iné soboty s Cuketou. Cieľom workshopu založeného na zážitkovom neformálnom vzdelávaní je podpora aktívneho trávenia voľného času detí a rodičov.

Tvorivé dielne sa budú v Trafačke konať 7. apríla. Okrem iného budú zamerané napríklad na tvorbu látkových vreciek a tašiek. „Účastníci si ich budú môcť vytvoriť podľa vlastnej fantázie a potom využívať na bezobalové nakupovanie. Zameriame sa aj na tvorbu miniatúrnych jedlých záhradiek, aby naši návštevníci videli, že sa dajú vitamíny kreatívne dopestovať i na malom priestore,“ uviedol František Kolář z galéria Trafačka.

Ako doplnil, projekt vytvorilo občianske združenie Cuketa, v ktorom sa združujú ľudia rôznych názorov, veku i povahy. „Spája ich viera, že svet sa dá postupne meniť na krajšie miesto prostredníctvom rôznych krokov plných alternatívy a kreativity,“ dodal Kolář.