Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Volebné komisie v Nitrianskom kraji hlásia pokojný priebeh volieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

V Nových Zámkoch, Zlatých Moravciach aj Topoľčanoch prebiehajú voľby pokojne. Rovnaká situácia je aj v menších obciach.

Zlaté Moravce/ Topoľčany/ Nové Zámky 10. novembra (TASR) – Priebeh volieb v okresoch Nitrianskeho kraja je aj niekoľko minút pred zatvorením volebných miestností pokojný. Volebná komisia v Zlatých Moravciach v priebehu dňa nezaznamenala žiadne podania ani incidenty. "Všetko prebieha bezproblémovo. Účasť bolo dopoludnia slabšia, ale neskôr ľudia začali chodiť a k urnám prichádzajú aj v posledných chvíľach volieb," uviedol Marek Horvát z organizačného štábu na prípravu komunálnych volieb.


Aj podľa členov mestskej volebnej komisie v Topoľčanoch mali sobotné komunálne voľby pokojný priebeh, ktorý nenarušili žiadne incidenty. Rovnaká situácia je aj v Nových Zámkoch. "Všetko je v poriadku. Máme pár minút do zatvorenia volebných miestností a všetko ide hladko. Volebná účasť bude zrejme priemerná, ráno bola slabšia, no neskôr sa zlepšila. Veľa ľudí si volebný akt nechalo na poslednú chvíľu, takže prichádzali k urnám aj neskoro večer," uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Nových Zámkoch Erika Nagyová.

Bezproblémové voľby hlásili aj členovia volebných komisií v obciach Nitrianskeho kraja. Pokojný priebeh mali komunálne voľby aj v Jesenskom v okrese Levice, ktoré je najmenšou obcou kraja. Svojich zástupcov si tam mohlo voliť 41 oprávnených voličov. "U nás je všetko v poriadku. Ľudia počas dňa priebežne chodili, ale všetci voliť neboli," uviedla predsedníčka miestnej volebnej komisie Michaela Jablonská.