Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Vodič v Nitre zrazil na priechode chodca, muž zraneniam podľahol

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vodič sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke.

Nitra 20. februára (TASR) – Vodič osobného motorového vozidla značky Honda zrazil v Nitre na osvetlenom priechode pre chodcov 51-ročného muža. Dopravná nehoda sa stala v stredu 19. februára na Štúrovej ulici, krátko pred 21. hodinou.

"Muža s ťažkými zraneniami previezli do nitrianskej nemocnice, kde zraneniam podľahol," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Vodič sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Alkohol v jeho dychu zistený nebol. U chodca sa prípadné požitie alkoholu zistí pri pitve. Na vozidle vznikla škoda 3000 eur.

K vyšetrovaniu dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vo veci sa začalo trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "V okrese Nitra vykonávajú policajti každý deň preventívno-dopravnú kontrolu zameranú na nosenie reflexných prvkov, ktoré sú chodci povinní zo zákona nosiť. Ani tento chodec nemal žiadny reflexný prvok," skonštatovala Bruchterová. Akcia zameraná na bezpečnosť a nosenie reflexných prvkov sa uskutoční aj dnes od 17. do 19. hodiny v Nitre a okolitých obciach.