Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

V Šali opravili budovu polikliniky, vybudovali aj parkovisko

Na snímke predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu tu došlo k oprave strechy, opravila sa fasáda budovy a došlo aj k výmene okenných výplní a ďalších súčastí budovy.

Šaľa 30. marca (TASR) – Poliklinika v Šali prechádza komplexnou rekonštrukciou a modernizáciou. Nitriansky samosprávny kraj (NSK) tu začal už koncom minulého roka s opravou budovy a výstavbou nového parkoviska.

Podľa slov predsedu NSK Milana Belicu tu došlo k oprave strechy, opravila sa fasáda budovy a došlo aj k výmene okenných výplní a ďalších súčastí budovy. Súčasťou modernizácie boli aj úpravy vnútorných priestorov polikliniky kde sa vymenili podlahy, obklady a zrekonštruovali sa vnútorné rozvody. „Jedno poschodie je už kompletne opravené. Teraz čakáme na presťahovanie archívu, pre ktorý sme vytvorili podmienky v nových priestoroch. Tie súčasné sa využijú pre potreby pacientov a lekárov,“ uviedol Belica.

Kraj vybudoval pred poliklinikou aj nové parkovisko, ktoré vzniklo na ploche vydláždenej vegetačnými panelmi. „Tieto priestory nemali parametre parkoviska. V súčasnosti je tu vybudovaných 40 nových parkovacích miest, z ktorých sú štyri určené pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie,“ uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.

Celkové náklady na stavebné úpravy a rekonštrukciu budovy polikliniky dosiahnu podľa Belicu sumu takmer 800.000 eur. Výstavba nového parkoviska si vyžiadala ďalších 100.000 eur. „Vďaka týmto opatreniam sa šalianskej poliklinike podstatne zlepšili podmienky pre lekárov aj pacientov,“ dodal Belica.