Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V areáli Spojenej školy Nitra chcú vybudovať krajské centrum športu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Návrh športovej a hokejovej haly je sústredený primárne na rohovej parcele medzi ulicami Boženy Slančíkovej a Nábrežie mládeže v centre mesta.

Nitra 26. februára (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje vybudovanie Centra športu NSK. Vzniknúť by malo rozšírením a vybudovaním športovej infraštruktúry v areáli Spojenej školy Nitra. Podľa projektu predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie je na vytvorenie krajského centra športu potrebné dobudovanie športovej a hokejovej haly s technickým dopravným napojením na priľahlú komunikáciu.

Návrh športovej a hokejovej haly je sústredený primárne na rohovej parcele medzi ulicami Boženy Slančíkovej a Nábrežie mládeže v centre mesta. Športová hala a hokejová hala sú navrhované ako samostatne stojace objekty, ktoré budú spolu funkčne prepojené. Hokejová hala je navrhnutá ako komplex priestorov určených na výučbu hokeja, využívať ich však bude môcť aj verejnosť.

Návrh športovej haly predstavuje športovo-tréningový komplex, ktorého súčasťou bude multifunkčná športová hala na kolektívne športy a gymnastiku, silovo-kondičná príprava, priestory na regeneráciu a potrebné technické zázemie. Areál bude dotvorený novými spevnenými plochami i výsadbou zelene. V rámci mikroareálu vznikne malé námestie s vyústením na promenádu rieky Nitra. Užívateľmi Centra športu NSK budú študenti Spojenej školy Nitra, športovci a verejnosť.

Začiatok výstavby nie je stanovený. Investor uvažuje aj s možnosťou rozdelenia realizácie výstavby na etapy, čo má vplyv na predpokladaný termín začatia a aj ukončenia výstavby. Spustenie prevádzky sa predpokladá priebežne do troch mesiacov od kolaudácie jednotlivých etáp výstavby navrhovanej činnosti.