Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

V 97 obciach Nitrianskeho kraja chce byť starostom jediný kandidát

Komunálne voľby 2018. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mestská volebná komisia v Nitre zaregistrovala pre voľby primátora 11 kandidátov a 153 kandidátov na poslancov, ktorí sa chcú uchádzať o 31 poslaneckých kresiel v siedmich volebných obvodoch.

Nitra 10. novembra (TASR) – V mestách a obciach v Nitrianskom kraji sa o 7. hodine otvorili všetky volebné miestnosti. Do 22. hodiny môžu obyvatelia 354 obcí a miest v kraji voliť primátorov a starostov a celkovo 2669 poslancov.

V 97 obciach a mestách kandiduje na post primátora či starostu jediný kandidát. Najväčší záujem o post starostu je v obciach Kolta v okrese Nové Zámky, Krušovce v okrese Topoľčany a Lužianky v okrese Nitra, kde volebné komisie zaevidovali zhodne po osem kandidátov. V Hosťovciach v okrese Nitra a v Horných Obdokovciach v okrese Topoľčany sa nenašiel dostatočný počet kandidátov na poslancov, preto si občania zvolia v Hosťovciach štyroch namiesto piatich poslancov a v Horných Obdokovciach siedmich namiesto deviatich poslancov.



Mestská volebná komisia v Nitre zaregistrovala pre voľby primátora 11 kandidátov a 153 kandidátov na poslancov, ktorí sa chcú uchádzať o 31 poslaneckých kresiel v siedmich volebných obvodoch. Jeden z kandidátov na primátora a jeden z kandidátov na poslanca sa podľa zapisovateľa mestskej volebnej komisie Igora Kršiaka vzdali kandidatúry.