Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

UKF v Nitre opäť otvorí svoje dvere uchádzačom o štúdium i verejnosti

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Uchádzači o štúdium i verejnosť si budú môcť voľne a nezáväzne prezrieť priestory univerzity a zoznámiť sa s jej štruktúrou a aktivitami.

Nitra 6. januára (TASR) - Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre už začala s prípravou každoročného dňa otvorených dverí. Tento rok sa bude konať 15. februára do 9. do 12. hodiny.

Ako informovalo vedenie UKF, uchádzači o štúdium i verejnosť si budú môcť voľne a nezáväzne prezrieť priestory univerzity a zoznámiť sa s jej štruktúrou a aktivitami. Prehliadku výskumných, technologických a knižničných priestorov spojenú s odborným výkladom zabezpečí všetkých päť fakúlt.

Návštevníci tak môžu získať informácie o systéme výučby na fakulte prírodných vied, fakulte sociálnych vied a zdravotníctva, fakulte stredoeurópskych štúdií, filozofickej a tiež na pedagogickej fakulte. Okrem údajov o podmienkach prijímacieho konania a študijných programoch sa dozvedia, aké sú možnosti semestrálneho vzdelávania v zahraničí, o spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami či o uplatnení absolventov jednotlivých študijných programov.