Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Sieť predstavila volebný program kandidátky na primátorku Nitry

Na snímke Radoslav Procházka počas prejavu na ustanovujúcom sneme strany Sieť v Žiline 1. septembra 2014. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Prioritami volebného programu kandidátky Siete na primátorku Nitry bude vytvorenie zón športu na celom území mesta.

Nitra 29. septembra (TASR) – Nominantkou strany Sieť na post primátorky Nitry je 26-ročná Dominika Tekeliová. Prekladateľka a tlmočníka, ktorá pôsobí v Slovenskej akadémii vied, venuje sa manažmentu vzdelávacích mimoškolských voľnočasových aktivít pre deti a mládež, predstavila svoj volebný program a projekt Poslanec 32.

"V mestskom zastupiteľstve v Nitre sedí 31 poslancov, symbolicky tým posledným by mal byť každý občan mesta, ktorý sa bude môcť vyjadrovať k aktuálnym témam," povedal predseda strany Radoslav Procházka. Občan by mal dostať priestor na vyjadrenie prostredníctvom webstránky, ktorú plánuje Sieť založiť.

Prioritami volebného programu kandidátky Siete na primátorku Nitry bude vytvorenie zón športu na celom území mesta, vybudovanie viacúčelových nízkonákladových ihrísk i zvýšenie atraktivity mesta tým, že vráti život do centra mesta. Ďalšími bodmi jej volebného programu je rekonštrukcia mestskej polície, rozšírenie kamerového systému na celom území mesta, najmä na miestach so zvýšenou kriminalitou, zavedenie platieb za parkovné prostredníctvom sms. "Vybudujeme nové parkovacie miesta v centre mesta i na sídliskách, zabezpečíme opravu ciest a chodníkov. Budem trvať na starostlivom hospodárení verejných zdrojov a transparentnom priebehu verejného obstarávania v meste," predstavila svoje priority Tekeliová. Financovanie týchto aktivít chce podľa vlastných slov zabezpečiť "z viacerých zdrojov vrátane súčinnosti s vyšším územným celkom a zdrojmi z Európskej únie."

Predpokladanú výšku nákladov na predvolebnú kampaň predseda strany nezverejnil. "Investovať budeme toľko, koľko treba, aby sme boli úspešní. O tom, ako bude predvolebná kampaň vyzerať, sa dohodneme tento týždeň," povedal. Kandidátka na primátorku nechcela odhadnúť, ako vidí svoje šance vo voľbách."O číslach sa baviť nebudeme. Predstavujem však jedinú stredopravú alternatívu v meste Nitra," povedala.