Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Šahy odovzdalo 19 nových nájomných bytov, pripravuje výstavbu ďalších

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

O výstavbe nájomného domu rozhodli mestskí poslanci v júli 2020. Zároveň schválili financovanie výstavby z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a z podpory ministerstva dopravy.

Šahy 27. februára (TASR) - V Šahách na sídlisku Tabáň vznikli nové mestské nájomné byty. V prvej fáze bol dokončený bytový dom s 19 bytmi. Noví nájomníci si ich môžu začať preberať už počas tohto mesiaca, informoval primátor Pál Zachar.

O výstavbe nájomného domu rozhodli mestskí poslanci v júli 2020. Zároveň schválili financovanie výstavby z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a z podpory ministerstva dopravy. Hodnota investície je 1.672.791 eur. V bytovom dome vznikli jedno-, dvoj- a trojizbové byty. Výška nájmu sa pohybuje od 217 do 393 eur mesačne v závislosti od ich veľkosti.

Podľa slov primátora vedenie mesta výstavbou bytov zareagovalo na dlhodobý problém nedostatku mestských nájomných bytov. Aj z tohto dôvodu radnica začala s prípravami na výstavbu ďalších 38 bytov. "Štúdie sú pripravené, v súčasnosti pripravujeme stavebné zámery," povedal Zachar. V januári 2025 sa mesto plánuje uchádzať o finančnú podporu investície zo Štátneho fondu rozvoja bývania a ministerstva dopravy.