Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Projekt Turbplenér predstaví Topoľčany netradičným spôsobom

Topoľčany, ilustračná snímka. Foto: TASR

V podchode topoľčianskej autobusovej stanice v Nástupišti 1-12 si návštevníci budú môcť pozrieť video, v ktorom umelci netradičným spôsobom zachytávajú objekty, ktoré miestni ľudia už prestali vnímať.

Topoľčany 22. mája (TASR) - Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v Topoľčanoch predstaví v piatok (25.5.) projekt Turboplenér 1500, ktorý vytvorila trojica slovenských umelcov Juraj Florek, Jakub Pišek a Juraj Toman. Všetci absolvovali dvojtýždňový pobyt v Topoľčanoch a okolí, aby tam vyhľadávali opustené industriálne objekty, parkoviská i autoumyvárne, ktoré pozmenili svojimi dielami.

V podchode topoľčianskej autobusovej stanice v Nástupišti 1-12 si návštevníci budú môcť pozrieť autorské video, v ktorom umelci netradičným spôsobom zachytávajú objekty, ktoré miestni ľudia už prestali vnímať. "Vďaka ich plenérovej olejomaľbe a videotvorbe sa na ne budeme môcť pozrieť z nového, sviežeho uhla pohľadu," uviedla Lenka Savarová z Nástupišťa 1-12.

Ako doplnila, vystavené budú aj najlepšie maľby s mestskými motívmi. "Zároveň sa návštevníci môžu tešiť na hudobný projekt Jakuba Pišteka Turbosampler. Jeho projekt už mali možnosť vidieť aj diváci v Berlíne, Cluji, Bratislave či v Budapešti," dodala Savarová.