Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Na cestách boli v Nitrianskom kraji opití najčastejšie cyklisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Pred jazdou pil aj 30-ročný vodič nákladného auta. Pri kontrole mal v dychu 1,6 promile alkoholu.

Nitra 10. septembra (TASR) – Policajti v Nitrianskom kraji odhalili v priebehu minulého týždňa alkohol v dychu u 38 účastníkov premávky. Podľa polície najčastejšie pili pred jazdou cyklisti, ktorí mali alkohol v krvi v 25 prípadoch, vodiči áut nafúkali pri 13 kontrolách.

Viac ako jedno promile mali v krvi piati šoféri. „Jeden z nich na motorke narazil do prenosného dopravného značenia, ktoré označovalo prekážku na Hontianskej ceste v Šahách. Vodič si pri dopravnej nehode zranil ruku a hlavu. V dychu mal 2,17 promile alkoholu,“ informovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Nitre.

Dopravnú nehodu spôsobil aj 65-ročný vodič vozidla Suzuki Vitara, ktorý pri prechádzaní obcou Kráľová nad Váhom narazil do odstaveného auta a ušiel. Po pár kilometroch ho zastavila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá mu v dychu namerala 1,77 promile alkoholu.

Pred jazdou pil aj 30-ročný vodič nákladného auta. Pri kontrole mal v dychu 1,6 promile alkoholu. „Všetci boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ upozorňuje polícia.