Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Počet ochorení na chrípku v Nitrianskom kraji klesol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 27,07 percenta zápalov prínosových dutín, 42,85 percenta zápalov pľúc a 30,08 percenta zápalov stredného ucha.

Nitra 4. marca (TASR) - Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia klesá v Nitrianskom kraji už druhý týždeň. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre, celkovo bolo v priebehu deviateho kalendárneho týždňa hlásených 5475 akútnych respiračných ochorení.

Z tohto počtu šlo o chrípku v 711 prípadoch. "Oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu to predstavuje pokles chorobnosti chrípky o 19,38 percenta. Najviac chorých bolo medzi nula- až päťročnými deťmi, priebeh ochorení bol komplikovaný u 133 osôb," konštatoval RÚVZ v Nitre.

Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 27,07 percenta zápalov prínosových dutín, 42,85 percenta zápalov pľúc a 30,08 percenta zápalov stredného ucha. "Ochorenia hlásilo 47 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 44 percent lekárov pre dospelých. Výchovno-vzdelávací proces bol z dôvodu zvýšenej chorobnosti prerušený v troch materských a dvoch základných školách v okresoch Nitra, Komárno a Levice," doplnil RÚVZ.