Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Obyvateľom Hurbanova ponúkajú granty z programu Tu sme doma

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Cieľom dvojročného grantového programu je motivovať občanov Hurbanova, aby sa aktívne podieľali na ochrane a tvorbe životného prostredia a zlepšovali tak kvalitu života v meste.

Nitra 4. marca (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila grantovú výzvu, v rámci ktorej podporí verejnoprospešné projekty v Hurbanove. Ako informovala NKN, v programe s názvom Tu sme doma môžu získať neziskové organizácie i neformálne skupiny občanov granty v hodnote 5000 až 10.000 eur.

Cieľom dvojročného grantového programu je motivovať občanov Hurbanova, aby sa aktívne podieľali na ochrane a tvorbe životného prostredia a zlepšovali tak kvalitu života v meste. "Program má zároveň podporiť sociálnu súdržnosť a integráciu občanov v Hurbanove," doplnila NKN.

Žiadatelia môžu získať dotáciu napríklad na zvyšovanie a ochranu biodiverzity, znižovanie emisií oxidu uhličitého, prispôsobenie sa klimatickej zmene, na znižovanie spotreby vody a ochranu vodných zdrojov, minimalizáciu tvorby odpadu i na zvýšenie sociálnej súdržnosti a integrácie zraniteľných skupín. "Uzávierka grantového programu je 29. apríla, zverejnenie výsledkov je naplánované najneskôr do 24. mája," zdôraznila NKN.