Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Novozámčania môžu aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Bezplatné cestovanie im umožní piaty ročník spoločného projektu novozámockej radnice a dopravnej spoločnosti Arriva Nové Zámky.

Nové Zámky 30. augusta (TASR) - Žiaci základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Nových Zámkoch budú môcť aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo. Výhodu môžu využívať deti s trvalým pobytov v meste od 6. do 8. hodiny ráno.

Bezplatné cestovanie im umožní piaty ročník spoločného projektu novozámockej radnice a dopravnej spoločnosti Arriva Nové Zámky. "Projekt So mnou cestuješ do školy zdarma! zabezpečujeme od roku 2015 a teší nás, že bezplatné cestovanie je medzi žiakmi i rodičmi veľmi obľúbené. Vďaka tomu v ňom budeme po dohode s mestom Nové Zámky pokračovať aj ďalej," povedala dopravná riaditeľka spoločnosti Arriva Nové Zámky Hana Jahodníková.

Podľa primátora Nových Zámkov Otokara Kleina ide o veľmi užitočný projekt, ktorý rodičom šetrí peniaze a deťom poskytuje bezpečnú dopravu do škôl počas raňajšej špičky. Ako pripomenul, bezplatne cestovať linkami MHD môžu žiaci s preukazom platným na nový školský rok 2018/2019. Platný je od 3. septembra 2018 do 30. júna roku, v ktorom žiak ukončí 9. ročník. "Pre žiaka osemročného gymnázia je smerodajný dátum ukončenia kvarty," doplnil Klein.

Ako vysvetlil, na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na webovej stránke spoločnosti Arriva. Príslušná škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz. "Ten je potrebné ukázať vodičovi vždy pri nástupe do autobusu. Preukaz, ktorý bol deťom vydaný v minulom školskom roku, je platný do konca septembra 2018. O vydanie preukazu môžu rodičia požiadať kedykoľvek, aj počas školského roka," dodal Klein.