Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska hudobná jar prinesie sériu koncertov vážnej hudby

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Koncerty sa budú konať v apríli o 17. hodine v nitrianskej Synagóge.

Nitra 5. apríla (TASR) – Otváracím koncertom v podaní sólistov a žiakov Magdalény Blahušiakovej a s hudobným sprievodom maďarského Symfonického orchestra Vác sa vo štvrtok začne 45. ročník Nitrianskej hudobnej jari. Koncerty sa budú konať v apríli o 17. hodine v nitrianskej Synagóge.

Nasledujúci koncert sa uskutoční 10. apríla a predstaví sa na ňom zoskupenie Solamente Naturali s programom Thesaurus hebrejských orientálnych melódií. "Vystúpenie naplánované na 12. apríla bude zasa patriť klasic soulu a flamencu v podaní Natalie a Martina Biesa," uviedla Ľudmila Synaková z mestského úradu.

Na štvrtok 19. apríla je naplánovaný klavírny recitál Mariána Lapšanského, 23. apríla sa v programe Tóny srdca predstavia žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy (ZUŠ) J. Rosinského. Tí spolu so zoskupením Musicantica Slovaca vystúpia aj 24. apríla na koncerte Po stopách dávnej hudby.

Stretnutie pri strunách je názov IX. ročníka gitarového koncertu žiakov a študentov slovenských a zahraničných umeleckých škôl, ktorý sa bude konať 25. apríla. Záverečný koncert Nitrianskej hudobnej jari bude 26. apríla. V programe Hudba nás spája sa na ňom predstavia komorné sláčikové orchestre ZUŠ J. Rosinského v Nitre a ZUŠ J. Kresánka v Bratislave.