Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska galéria predstaví tvorbu Diany Cencer Garafovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Autorka bude v priestore Galérie mladých prezentovať svoje diela z obdobia jej doktorského štúdia na Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave.

Nitra 30. marca (TASR) – Vertical Limit je názov výstavy, v rámci ktorej predstaví v Nitrianskej galérii svoje diela Diana Cencer Garafová. Autorka bude v priestore Galérie mladých prezentovať svoje diela z obdobia jej doktorandského štúdia na Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave.

Pre Nitriansku galériu si autorka pripravila koncept prezentácie, ktorý reaguje na netradičný vertikálny priestor Galérie mladých. Zmenšené modely galérií, každá s inou inštaláciou vo svojom vnútri, budú zavesené nad sebou v priestore galerijného schodiska.

„Divákovi je takto znemožnené priame fyzické priblíženie a možnosť bližšieho skúmania, pretože modely bude môcť pozorovať hlavne zvonka. Do niektorých sa však bude dať nazrieť cez chýbajúce steny, v iných budú inštalované kamery či zrkadielka,“ uviedla kurátorka výstavy Diana Klepoch Majdáková. Ako doplnila, výstava Vertical Limit bude sprístupnená 26. apríla a potrvá do 10. júna.