Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra otvorí nové komunitné centrum v Dražovciach

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Celkové náklady na projekt dosiahli sumu vyše 480.000 eur, podstatnú časť z nich mesto financovalo z fondov Európskej únie.

Nitra 24. februára (TASR) - Mesto Nitra pripravuje otvorenie komunitného centra v mestskej časti Dražovce. Radnica začala projekt pripravovať ešte v roku 2021. Ako informoval mestský úrad, kolaudačné rozhodnutie nadobudlo platnosť 1. februára 2024. Zriaďovaciu listinu centra budú mestskí poslanci schvaľovať na svojom zasadnutí 29. februára.

Komunitné centrum bude poskytovať služby na podporu sociálneho začlenenia marginalizovaných skupín obyvateľov mesta. "Jeho úlohou bude aj zmierňovanie a odstraňovanie individuálnych i celospoločenských rozdielov, ktoré vedú k ich sociálnemu vylúčeniu a zníženej kvalite života. Poskytovať bude základné sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv i pri príprave na školské vyučovanie a sprevádzanie dieťaťa do a zo školského zariadenia. Bude takisto vykonávať preventívne aktivity a zabezpečovať záujmovú činnosť," uviedol magistrát.

Celkové náklady na projekt dosiahli sumu vyše 480.000 eur, podstatnú časť z nich mesto financovalo z fondov Európskej únie. Komunitné centrum sídli v priestoroch Základnej školy v Dražovciach. "Časť budovy, ktorá je pre centrum vyčlenená, je jednopodlažná a s hlavnou budovou prepojená chodbou. V budove centra sa nachádza kancelária pre komunitných a terénnych pracovníkov, miestnosť s kuchynkou, spoločenská miestnosť, skladový priestor, šatňa pre deti, sociálne zariadenia i technické miestnosti. Kapacita centra je 57 klientov," uviedol mestský úrad.