Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj ocenil najlepších sociálnych pracovníkov

Na archívnej snímke predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ďakovný list predsedu NSK získalo 67 nominovaných sociálnych pracovníkov.

Nitra 15. marca (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj vo štvrtok ocenil najlepších pracovníkov zariadení sociálnych služieb (ZSS). Pri príležitosti Svetového dňa sociálnej práce a sociálnych pracovníkov sa Starostlivým anjelom za rok 2017 stalo 12 laureátov v kategóriách manažment, sociálny úsek, zdravotnícky úsek a ostatní pracovníci. Ďakovný list predsedu NSK získalo 67 nominovaných sociálnych pracovníkov.

Predseda NSK Milan Belica pri odovzdávaní cien zdôraznil dôležitosť sociálnej starostlivosti určenej ľuďom, ktorí sa obvykle bez vlastnej viny ocitli v nepriaznivej životnej situácii. "Sú odkázaní na verejné, osobitne sociálne služby a majú nárok uplatňovať si právo na slobodný a nezávislý život s podporu spoločnosti. NSK preto ako zriaďovateľ ZSS dbá o to, aby tieto zariadenia mali nielen špičkové materiálne vybavenie, ale aby v nich pracovali odborne zdatní i obetaví, empatickí a chápaví pracovníci, ktorým nie je ľahostajný osud iných ľudí a svoju prácu berú ako poslanie," uviedol Belica.

NSK udelil ocenenie Starostlivý anjel už po tretí raz. Podľa Belicu sa udeľovanie cien osvedčilo. "Motivuje nielen samotných laureátov, ale aj ďalších sociálnych pracovníkov k dosahovaniu stále vyššej kvality ich práce, preto patrí k významným podujatiam NSK," dodal Belica.