Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Jednotlivci i súbory si v Nitre zmerajú sily na Tanečnom kolotoči

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Cieľom podujatia určeného jednotlivcom, ale aj klubom a súborom, je poskytnúť mladým tanečníkom priestor na prezentáciu a ďalší rast.

Nitra 11. marca (TASR) – V Mestskej športovej hale na Klokočine v Nitre sa zišli v pondelok mladí neprofesionálni tanečníci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. Krajské osvetové stredisko (KOS) tu pre nich zorganizovalo regionálne kolo postupovej súťaže Tanečný kolotoč.

Cieľom podujatia určeného jednotlivcom, ale aj klubom a súborom, je poskytnúť mladým tanečníkom priestor na prezentáciu a ďalší rast. "Chceme tak zvyšovať úroveň amatérskeho tanečného žánru. Cieľom je motivovať tanečné krúžky, súbory, kolektívy, sólistov a choreografov k ďalšej práci. Podujatie umožňuje konfrontáciu tvorivých prístupov a vedúcim i súťažiacim pomáha skvalitniť ich prácu aj pomocou rozborového seminára," uviedla Mária Šulíková Bullová z KOS.

Tanečný kolotoč ponúka súťaže vo viacerých kategóriách. Okrem disco choreografie sú to aj hiphop a break dance, scénické a show choreografie, vystúpenie mažoretiek, open choreografie a tance iných národov. "Hodnotiť sa bude výber a spracovanie hudby i námetu a tiež výtvarné dotvorenie tanca v podobe kostýmov, scény či rekvizít. Dôležitá bude celková umelecká hodnota tanečného vystúpenia," dodala Šulíková Bullová.