Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

JAZDIL NA UKRADNUTOM AUTE: Muž odcudzil kľúče z budovy vo Vrábľoch

V odcudzenom vozidle sa vydal na cesty. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Muž čelí obvineniu nielen z trestného činu krádeže, ale aj marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Nitra 23. februára (TASR) - Nitrianski policajti vypátrali muža, ktorý na odcudzenom aute absolvoval výlety po Slovensku, Maďarsku a napriek trestu vyhostenia i po Česku. Práve tam natankoval do odcudzeného vozidla pohonné látky a bez zaplatenia odišiel. Nezastavila ho ani skutočnosť, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Obvinený 25-ročný muž odcudzil z priestorov budovy na Levickej ulici vo Vrábľoch zväzok kľúčov, pomocou ktorých otvoril osobné motorové vozidlo Opel Astra combi v hodnote 15.000 eur. Auto stálo zaparkované vo dvore areálu. V odcudzenom vozidle sa vydal na cesty. Polícia vyhlásila po mužovi pátranie. "Pri vybavovaní nových dokladov a preverovaní mužovej totožnosti systém osobu automaticky identifikoval s výstrahou, že sa nachádza v pátraní," skonštatovala polícia.

Muž čelí obvineniu nielen z trestného činu krádeže, ale aj marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vzhľadom na svoj pestrý register trestov je väzobne stíhaný.