Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Nové Zámky hľadá kandidátov na udelenie mestských ocenení

Na snímke námestie v Nových Zámkoch. Foto: Teraz.sk

Mesto môže udeliť ocenenie jednotlivcovi alebo kolektívu, prípadne fyzickej i právnickej osobe, ktorá sa výraznou mierou zaslúžila o rozvoj mesta.

Nové Zámky 6. júla (TASR) – Do konca júla môže verejnosť podávať návrhy kandidátov na udelenie niektorého z mestských ocenení. Ako informoval magistrát, nominácie môžu podávať jednotlivci, ale aj politické strany, hnutia, občianske združenia a právnické i fyzické osoby.

Mesto môže udeliť ocenenie jednotlivcovi alebo kolektívu, prípadne fyzickej i právnickej osobe, ktorá sa výraznou mierou zaslúžila o rozvoj mesta. Cenu môže získať aj významná osobnosť, ktorá navštívila Nové Zámky, alebo prejavuje kladný vzťah k tomuto mestu. Ocenenie je možné udeliť aj občanovi, ktorý s nasadením vlastného života zachránil ľudské životy alebo majetok.

Mesto Nové Zámky udeľuje celkovo päť druhov ocenení. Významné osobnosti môžu získať titul Čestný občan mesta Nové Zámky či Cenu mesta Nové Zámky PRO URBE, Cenu primátora mesta Nové Zámky, Ocenenie "in memoriam", prípadne ďalšie odmeny a rôzne iné ocenenia.

Odovzdávanie ocenení sa bude konať na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. "Vážime si, že svojimi návrhmi verejnosť upozorní na výnimočných ľudí, ktorí prispeli a prispievajú k rozvoju a zviditeľneniu mesta Nové Zámky, alebo pôsobia ako morálna autorita," uvádza sa vo výzve, ktorú vydalo mesto.