Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Levickí policajti boli úspešní na Majstrovstvách sveta v karate

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Martina Valentíková sa stala majsterkou sveta v kata štýlu Goju-ryu v kategórii od 21 do 35 rokov.

Levice 9. decembra (TASR) - Príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) SR boli na Majstrovstvách sveta United World Karate (UWK) v karate v talianskom Montecatini úspešní. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľka PZ Odboru kriminálnej polície OR PZ Levice Martina Valentíková sa stala majsterkou sveta v kata štýlu Goju-ryu v kategórii od 21 do 35 rokov. "Ide o úžasnú udalosť, nakoľko táto kategória je vždy veľmi silne obsadená. Urobila neuveriteľne dobré meno nielen našej federácii, ale i SR ako takej," vyjadril sa prezident Slovenskej federácie karate a bojových (SFKaBU) Daniel Baran.

"Turnaja sa zúčastnili aj Tomáš Valentík a Peter Zelinka, obaja získali bronzové medaily v kategórii kumite, teda športový zápas v kategórii od 21 do 35 rokov," dodal Baran.

Ako ďalej prezident SFKaBU informoval na sociálnej sieti, budúci rok príslušníkov PZ SR čakajú majstrovstvá sveta a majstrovstvá Európy. "Okrem toho v roku 2019 organizujeme historicky po prvýkrát Majstrovstvá sveta v karate na Slovensku. Všetci vaši príslušníci PZ SR sú veľkými vzormi pre nastávajúce generácie detí a mládeže a patria k prvotriednym trénerom našej federácie," uzavrel Baran.