Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Levice nemajú vianočné trhy, chýba vhodný priestor

Samotní Levičania na internetových diskusných fórach tvrdia, že im chýba miesto, kde by sa v predvianočnom období mohli stretávať.

Levice 22. decembra (TASR) – Mesto Levice je jedným z mála slovenských miest, ktorých obyvatelia nemajú možnosť sa v predvianočnom období stretávať na vianočných trhoch. Podľa zástupcov mesta poslanci nevyčlenili na ich organizáciu žiadne financie v mestskom rozpočte. Dôvodom bol údajne nízky záujem zo strany predajcov. Tí zasa svoj nezáujem zdôvodňovali nízkou účasťou občanov na vianočných trhoch v rokoch, kedy mesto trhy organizovalo.

Samotní Levičania na internetových diskusných fórach tvrdia, že im chýba miesto, kde by sa v predvianočnom období mohli stretávať na vianočnom punči. Nízku účasť v predchádzajúcich rokoch pripisujú nevhodnému miestu, kde sa trhy konali. Podľa vedúcej referátu komunálnych vecí Adriany Bosíniovej by sa vianočné trhy mohli v zmysle platného všeobecne záväzného nariadenia konať len na ulici M.R. Štefánika pri obchodnom dome Pokrok, tento priestor je však prenajatý. Obyvatelia mesta očakávali, že sa vianočné trhy uskutočnia na vhodnejšom mieste, na zrekonštruovanom Námestí hrdinov. To však podľa Bosíniovej nemá v súčasnosti zabezpečenú infraštruktúru na konanie vianočných trhov. Námestie však bude centrom koncoročných osláv s polnočným ohňostrojom.