Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Maloletému chlapcovi hrozí za okradnutie dôchodcu niekoľkoročný trest

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Chlapec 28. decembra vo večerných hodinách preskočil oplotenie rodinného domu a následne na vchodových dverách rozbil okno, cez ktoré vošiel dnu.

Levice 3. januára (TASR) – Levickí kriminalisti obvinili zo zločinu porušovania domovej slobody 14-ročného Alexa z Ipeľského Sokolca. Maloletý chlapec 28. decembra vo večerných hodinách preskočil oplotenie rodinného domu a následne na vchodových dverách rozbil okno, cez ktoré vošiel dnu.

V dome prehľadával zásuvky, pričom ho vyrušil 63-ročný majiteľ domu, ktorý sa pohybuje pomocou chodiacej opory. Chlapec nevládneho muža sotil a potom, ako našiel cigarety, z domu odišiel.

Dôchodca hneď nahlásil skutok na polícii. "Kriminalisti z Levíc 14-ročného Alexa zadržali a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Keďže už v minulosti sa maloletý mal dopustiť trestnej činnosti, vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Dodala, že v prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až osem rokov, pretože skutok spáchal voči chránenej osobe. Stíhaný je väzobne.