Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Komárno z úsporných dôvodov zrušilo niekoľko autobusových spojov

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Informoval o tom TASR hovorca Mestského úradu Komárno (MsÚ) Róbert Králik.

Komárno 3. mája (TASR) – Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva Komárno sa poslanci rozhodli, že v rámci úsporných opatrení zmenia cestovný poriadok pravidelných autobusových liniek ARRIVA, a. s., Nové Zámky – MHD Komárno s platnosťou od 11. mája. Informoval o tom TASR hovorca Mestského úradu Komárno (MsÚ) Róbert Králik.

Ako uviedol, MsÚ zabezpečuje pravidelnú mestskú autobusovú dopravu na území mesta Komárno dopravcom ARRIVA, a. s., Nové Zámky na základe zmluvy na obdobie štyroch rokov (2013 - 2016) a za uplynulý rok dopravca vyhodnotil skutočne vynaložené náklady, výkony a vyčíslil úhradu za služby. „Po vyhodnotení skutočných nákladov a výkonov za rok 2014 sa zistilo, že sa predal výrazne nižší počet cestovných lístkov v porovnaní s predchádzajúcim rokom, čo malo výrazný finančný dosah na tržbu pre výkon služby,“ konštatoval Králik s tým, že niektoré spoje, ako aj úseky medzi zastávkami boli nevyužívané. Dodal, že vznikali straty, ktoré sa negatívne premietli aj do rozpočtu mesta.

„Z týchto dôvodov zastupiteľstvo mesta hľadalo racionálne riešenie, využilo podrobnú analýzu, prehľad využitia všetkých spojov na jednotlivých linkách a postreh vodičov autobusov. Na základe údajov vedenie mesta pristúpilo k vykonaniu zmeny v cestovných poriadkoch pravidelných autobusových liniek ARRIVA Nové Zámky, a. s., s platnosťou od 11. mája,“ povedal hovorca. Pripomenul, že návrhy zmien cestovných poriadkov boli prerokované v jednotlivých odborných komisiách a schválené na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Komárne.