Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Komárne otvorila novú endokrinologickú ambulanciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Endokrinologická ambulancia je špecializovaná ambulancia, ktorá sa zaoberá diagnostikou, liečbou pacientov s chorobami štítnej žľazy, prištítnych teliesok, hypofýzy, nadobličiek či pohlavných žliaz.

Komárno 8. júna (TASR) - Nemocnica Komárno začala od včera zabezpečovať zdravotnú starostlivosť v endokrinologickej ambulancii. Nová ambulancia bude úzko spolupracovať s ostatnými ambulanciami a oddeleniami v pavilóne internistických disciplín, má zmluvu so všetkými zdravotnými poisťovňami.

"V rekordne krátkom čase sa nám podarilo nájsť odborníka, s ktorým vo vynovených priestoroch pavilónu internistických disciplín začíname poskytovať zdravotnú starostlivosť v tomto odbore. Táto služba bude spočiatku zabezpečená len raz týždenne a to v piatok, avšak veríme, že v krátkom čase, po personálnom posilnení novým lekárom, rozšírime ordinačné hodiny," povedal námestník riaditeľa pre lekársko-zdravotnú starostlivosť Rudolf Pelikán.

Endokrinologická ambulancia je špecializovaná ambulancia, ktorá sa zaoberá diagnostikou, liečbou pacientov s chorobami štítnej žľazy, prištítnych teliesok, hypofýzy, nadobličiek, pohlavných žliaz, ale aj metabolickými ochoreniami kostí, ďalšími metabolickými chorobami a poruchami výživy.

Prejavy niektorých endokrinologických ochorení môžu byť veľmi nenápadné, nemusia sa výrazne prejaviť. Na každé prvé vyšetrenie alebo kontrolné vyšetrenie je potrebné mať odporúčanie všeobecného lekára alebo špecialistu.

Nemocnica Komárno poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110 000 obyvateľov spádového územia okresu Komárno. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, troch jednotkách intenzívnej starostlivosti, v 23 ambulanciách a desiatich oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.