Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Dramaťák a Rebeli organizujú konkurz

Na rováš! Foto: Jozef Černek

Dramatický krúžok, ale aj Folklórom motivovaný súbor Slovenskí rebeli, žnú jeden úspech za druhým.

Komárno 5. septembra (OTS) - „Máme tu úžasný tvorivý tím, máme priestor, techniku, dokonca kulisy, kostýmy aj kostymérov a samozrejme, najlepších divákov, akých si vie umelec predstaviť, tak prečo to nevyskúšať?“ vysvetľuje Jozef Černek, umelecký vedúci Dramaťáku, pôvod myšlienky založiť ochotnícke divadlo v Komárne.

Dramatický krúžok, ale aj Folklórom motivovaný súbor Slovenskí rebeli, žnú jeden úspech za druhým. Jeho prevažnú časť tvoria študenti, ale aj pár seniorov a hercov, či spevákov v strednom veku. Práve ich oduševnenie bolo podnetom skúsiť založiť v Komárne ochotnícke divadlo, nie ako mimoškolskú aktivitu, ale ako ochotnícke divadlo dospelých so všetkým, čo k tomu patrí.

Hľadajú hlavne nadšencov dramatického umenia, milovníkov svetovej literatúry, ľudí, ktorí si chcú vyskúšať dosky znamenajúce svet.

Skúšky aj predstavenia naplánujeme na rok vopred a tak, aby sa ich vedeli zúčastniť bežne pracujúci ľudia,“ vysvetľuje Černek.

Komárňania s chuťou vyskúšať niečo nové si po práci nemusia sadnúť len k telke a obdivovať umelcov tam, prípadne na sociálnych sieťach, ale môžu sa pokúsiť zapojiť sa do skutočnej umeleckej tvorby. Prvých pár mesiacov sa budú ochotníci učiť javiskovú reč, budú rozoberať dielo samotné, vyskúšajú si prácu s mikrofónom a divadelnou technikou a naučia sa, ako sa na javisku pohybovať. A ak sa v tom nájdu, nakoniec naštudujú aj divadelnú hru.

Konkurz bude prebiehať v Dome Matice slovenskej v Komárne 14. septembra o 17:30.