Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Dom ošetrovateľskej starostlivosti v Leviciach sa zmodernizoval

Levická nemocnica. Archívna snímka. Foto: TASR/Daniel Veselský

Oddelenie poskytuje nepretržitú ošetrovateľskú a opatrovateľskú starostlivosť, rehabilitáciu a služby osobám, ktorých zdravotný stav si vyžaduje nepretržité poskytovanie starostlivosti.

Levice 13. októbra (TASR) - Nemocnica Levice vynovila zariadenie v Dome ošetrovateľskej starostlivosti. Ako TASR informovala Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá túto nemocnicu manažérsky riadi, na modernizáciu izieb pre seniorov prispel aj Nitriansky samosprávny kraj takmer 8000 eurami.

V rámci modernizácie bola v izbách vymenená podlahová krytina, vynovené elektricky polohovateľné postele, nočné stolíky s výškovo nastaviteľnými jedálenskými pultmi a oddychovo relaxačné kreslá pre pacientov. "Cieľom tejto obnovy je poskytnúť klientom starostlivosť v príjemnom prostredí, navodením rodinnej atmosféry. Humánnym prístupom a poskytovaním komplexnej zdravotno-sociálnej starostlivosti sa pomôže klientom nachádzajúcim sa v sociálnej núdzi dosiahnuť vyššia kvalita života," povedala Sivá.

"Veríme, že nielen odborná starostlivosť sprevádzaná láskou a ústretovosťou, ale aj príjemné prostredie, v ktorom sa pacient lieči, prispieva vo veľkej miere k zlepšeniu jeho zdravotného stavu a tým aj k zvýšeniu kvality života," dodala Helena Dudášová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť a odborný garant nemocnice v odbore ošetrovateľstvo.

Oddelenie poskytuje nepretržitú ošetrovateľskú a opatrovateľskú starostlivosť, rehabilitáciu a služby s tým súvisiace osobám, ktorých zdravotný stav si vyžaduje nepretržité poskytovanie starostlivosti. "Oddelenie nevyžaduje sústavnú zdravotnú starostlivosť poskytovanú lekárom. Dom ošetrovateľskej starostlivosti bol zriadený v roku 2015 za účelom rozšírenia poskytovania zdravotnej starostlivosti v Nemocnici Levice," pripomenula hovorkyňa spoločnosti.

Nemocnica Levice má aj ďalšie novinky. "Prestalo sa vyberať parkovné za jedno euro, schválená bola prvá investičná etapa, odsúhlasujú sa a budú sa realizovať architektonické návrhy, vznikne nová recepcia na prízemí. Intenzívne sa rieši otázka čistoty a dodržiavanie hygienických štandardov," ukončila Sivá.