Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Chorobnosť na chrípku v uplynulom týždni v Nitrianskom kraji klesla

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 134 osôb.

Nitra 26. februára (TASR) - V Nitrianskom kraji v priebehu uplynulého týždňa klesla chorobnosť na akútne respiračné ochorenia i chrípku. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.

Celkovo bol v priebehu ôsmeho kalendárneho týždňa hlásených 6560 akútnych respiračných ochorení, čo podľa RÚVZ predstavuje pokles chorobnosti oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu o 20,6 percenta. "Chrípka a chrípke podobné ochorenia boli hlásené v 961 prípadoch. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom to predstavuje pokles chorobnosti o 63,5 percenta," uviedol RÚVZ v Nitre.

Najviac chorých bolo v skupine nula- až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 134 osôb. "Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 33,6 percenta zápalov prínosových dutín, 22,4 percenta zápalov pľúc a 44 percent zápalov stredného ucha," konštatoval RÚVZ v Nitre.

Pre zvýšený výskyt prípadov akútnych respiračných ochorení a chrípky muselo byť prerušené vyučovanie v šiestich materských, troch základných a jednej strednej škole v okresoch Nitra, Levice, Nové Zámky a Komárno.