Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Washington obhájil Prezidentskú trofej, Ovečkin: Ideme správnym smerom

Na snímke ruský útočník a kapitán Capitals Alexander Ovečkin. Foto: TASR/AP

Capitals sa stali víťazmi Východnej konferencie, resp. Metropolitnej divízie a budú tak v play off disponovať výhodou domáceho ľadu počas celého ich účinkovania v ňom.

New York 6. apríla (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals obhájili Prezidentskú trofej, keď v zápase zámorskej NHL zdolali v noci na štvrtok na domácom ľade New York Rangers 2:0. Capitals sa stali víťazmi Východnej konferencie, resp. Metropolitnej divízie a budú tak v play off disponovať výhodou domáceho ľadu počas celého ich účinkovania v ňom.

Washington sa stal víťazom základnej časti tretíkrát v uplynulých ôsmich rokoch. O triumf sa zaslúžili gólmi Justin Williams a Jevgenij Kuznecov, brankár Braden Holtby zlikvidoval všetkých 24 striel hostí a zaznamenal deviaty shutout v sezóne. Celkovo to bolo jeho 42. víťazstvo v ročníku. Obe štatistiky sú najlepšie v lige. "Znamená to, že sme najlepší tím v lige v tejto sezóne. Ale najdôležitejšia časť sezóny iba prichádza. Myslím si, že ideme správnym smerom," citoval oficiálny portál profiligy ruského kapitána Capitals Alexandra Ovečkina.



Súboj bol konfrontáciou najlepšieho tímu na domácom ľade (Capitals) s najlepším tímom u súperov (Rangers). Newyorský tím, ktorý bude v 1. kole play off hrať proti Montrealu šetril viacerých hráčov zo základnej zostavy. Pred vyraďovačkou dostali voľno Rick Nash, Mats Zuccarello, Jesper Fast a obrancovia Ryan McDonagh a Brady Skjei. "Nemali sme šesť hráčov, ktorí pravidelne nastupujú, to rozhodlo. Ale v prvej tretine sme hrali naozaj dobre," povedal útočník jazdcov Derek Stepan.

V druhom súboji programu zvíťazilo Buffalo doma nad Montrealom 2:1 a uťalo mu sériu piatich víťazných zápasov. Za "šable" sa strelecky presadili fínsky obranca Rasmus Ristolainen už v 7. minúte, na 2:0 zvýšil v 32. minúte Tyler Ennis. Český útočník Tomáš Plekanec na začiatku tretej tretiny znížil, no Montreal už viac nedokázal. Výborné výkony predviedli obaja brankári, domáci Robin Lehner zastavil 31 striel, Carey Price 28. Sabres zastavili sériu troch prehier a v poslednom domácom súboji základnej časti uspeli.

"Pred týmto zápasom sme mali sériu, v ktorej sme odviedli kus výbornej roboty. Aj teraz sme sa snažili zostať koncentrovaní, ale niekedy to nejde podľa predstáv. Nehrali sme dnes vyslovene zle, ale mali sme v hlavách, že je to 'len' obyčajný zápas," povedal tréner Montrealu Claude Julien.

sumáre NHL:



WASHINGTON CAPITALS - NEW YORK RANGERS 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 35. Williams (Ovečkin, Kuznecov), 46. Kuznecov (Johansson, Williams). Brankári: Holtby - Lundqvist, strely na bránku: 25:24, 18.506 divákov.

BUFFALO SABRES - MONTREAL CANADIENS 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 7. Ristolainen (Gorges, Eichel), 32. Ennis (Kane, O'Reilly) - 41. Plekanec (Radulov, Byron). Brankári: Lehner - Price, strely na bránku: 30:32, 18.815 divákov.