Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Vůjtek: Definitíva v prípade Gáboríka padne do dvoch dní

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nastupuje do autobusu počas odchodu slovenskej hokejovej reprezentácie na XXII. Zimné olympijské hry v Soči, 5. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Po otrase mozgu už do kolotoča NHL naskočil obranca New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský. Po návrate na ľad nastúpil v štyroch stretnutiach, pričom hráva v priemere viac ako 20 minút na zápas.

Bratislava 5. februára (TASR) - Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek osem dní pred prvým zápasom reprezentácie na olympijskom turnaji stále nevie, či bude môcť v Soči počítať so službami Mariána Gáboríka. Kanonier Columbusu, ktorý sa zotavuje po operácii zlomenej kľúčnej kosti, trénuje so zámorským mužstvom na tripe po západnom pobreží USA. Zo dňa na deň sa cíti lepšie, stále však nedostal od klubu povolenie hrať. Vedenie národného tímu od zástupcov Blue Jackets netrpezlivo očakáva vyjadrenie, či pustia 31-ročného krídelníka na olympiádu.

"Stále čakáme na definitívu zo strany klubu. Jasno budeme mať do dvoch dní," uviedol v stredu pred odletom reprezentácie do Soči tréner Vůjtek. Lekár národného tímu Vladimír Lupták je s Gáboríkom prakticky v každodennom kontakte. "Stále sme v situácii, keď čakáme na povolenie od klubu. Funkcionári Columbusu sľúbili, že nám dajú vyjadrenie začiatkom týždňa, zatiaľ sa tak však nestalo. Sami sme už z toho trochu nešťastní," priznal Lupták. "Marián sa cíti každým dňom lepšie, ľahšie sa mu korčuľuje, kondične je na tom dobre a môže aj strieľať. Stále sa však nemôže zapájať do kontaktov, takže sa nemôže otestovať a získať spätnú väzbu, aby nám mohol reálne povedať, či je pripravený," doplnil lekár reprezentácie a zároveň primár športovej kliniky Sportclinic.

Po otrase mozgu už do kolotoča NHL naskočil obranca New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský. Po návrate na ľad nastúpil v štyroch stretnutiach, pričom hráva v priemere viac ako 20 minút na zápas. Skúsený zadák je na najlepšej ceste posilniť reprezentačný tím v Soči, aj v jeho prípade však stále chýba oficiálne súhlasné stanovisko zo strany jeho zámorského zamestnávateľa. "Do začiatku olympijskej pauzy ho čakajú ešte dva súboje, takže nevidím prekážku v tom, aby nemohol prísť reprezentovať," vyjadril sa tréner Vůjtek. "Ľubo hrá zápas od zápasu bez vážnejšieho problému, zdravotne aj herne sa dáva do poriadku. Stále to však nemáme na papieri," povedal Lupták.



Pozitívnou správou je výrazne sa zlepšujúci zdravotný stav Marcela Hossu. Útočník Dinama Riga po zranení kolena už naplno trénuje a zdá sa, že bude pripravený nastúpiť na úvodný duel na ZOH 13. februára proti USA. "Očakávame, že Marcel bude do dvoch dní úplne v poriadku. Určite bude k dispozícii od začiatku turnaja. To isté platí aj o dvojici Branko Radivojevič – Michel Miklík, ktorí laborovali s menšími zraneniami. Druhý menovaný síce dnes dostal voľno, ale obaja budú v Soči trénovať naplno," dodal Vůjtek.