Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Višňovský definitívne potvrdil, že v Soči hrať nebude

Ľubomír Višňovský, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Višňovský sa chcel na ľade pri brehoch Čierneho mora rozlúčiť s chlapcami v reprezentačnom drese.

Soči 8. februára (TASR) - Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie v sobotu definitívne potvrdilo, že obranca Ľubomír Višňovský nebude štartovať na olympijskom turnaji v Soči. O absencii zadáka New Yorku Islanders pod piatimi kruhmi rozhodli jeho zdravotné problémy.

"Mrzí ma to," cituje oficiálny portál SZĽH Višňovského. Aj napriek tomu, že po októbrovom otrase mozgu naskočil bek "ostrovanov" naspäť do zápasového kolotoča, lekári nedali veľkému srdciarovi hokejovej reprezentácie zelenú na štart v Soči. Viac než fakt, že 37-ročný obranca zrejme už nepridá piatu olympijskú účasť, Višňovského mrzí, že sa na ľade pri brehoch Čierneho mora chcel rozlúčiť s chlapcami v reprezentačnom drese.

Skutočnosť, že Vladimír Vůjtek na XXII. ZOH nemôže počítať po Dominikovi Graňákovi, Michalovi Sersenovi a Mariánovi Gáboríkovi ani s Višňovským, sa potvrdila v piatok v noci. "Ľubo povedal, že sa necíti zdravotne natoľko dobre, aby mohol štartovať na olympiáde. Pre nás je to veľká strata, ale musíme sa s tým vyrovnať," uviedol na margo neúčasti Višňovského v Soči generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Višňovský sa bude doliečovať a trénovať v New Yorku. Ak ho vedenie Islanders nazaradí na listinu zranených, nebudeme môcť na ZOH využiť ani jedného z trojice obrancov Marek Ďaloga, Tomáš Starosta a Ivan Švarný, ktorí sa v Soči pripravujú s tímom ako náhradníci.