Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Tatar je najlepší v NHL, vyhral v ankete o najkrajšiu akciu

Slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar (vpravo) strieľa gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars - Detroit Red Wings (1:5) v noci na nedeľu 5. januára 2014. Vľavo prekonaný brankár Dallasu Kari Lehtonen, uprostred útočník Stars Tyler Seguin. Foto: TASR/AP Photo

Slovenský krídelník s veľkým náskokom zdolal vo finále svojho spoluhráča Gustava Nyquista.

Bratislava 12. júna (Teraz.sk) - Spravodajský portál TSN vybral do ankety niekoľko skvelé hokejových akcií za uplynulú sezónu. Na potešenie slovenských fanúšikov je medzi nominovanými aj šikovný krídelník Tomáš Tatar za svoju nevídanú parádu proti Dallasu Stars. Naša mladá puška porazila všetkých súperov a vo finále aj svojho spoluhráča s obrovským náskokom. V online hlasovaní získal Tatar vyše 67% zo všetkých hlasov. Celkovo získal Tatar vyše 3,5 milióna hlasov.

Konkurenciu mal Tomáš neľahkú. Portál TSN počas prebiehajúcej súťaže vybral niekoľko silných súperov s ich parádnymi akciami. Vo finále bol jeho súperom rýchlonohý spoluhráč Gustav Nyquist. Jeho paráda však získala len niečo vyše 33% hlasov a to na Tatara ani zďaleka nestačilo.



Tomáš Tatar svojím prienikom takmer cez celé ihrisko prešiel obrancami Dallasu ako nôž maslom. Hviezdy padli pred slovenským snajprom a umožnili tak vyniknúť najkrajšej individuálnej akcii roka v NHL.