Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

Spezza si vyžiadal prestup, manažér senátorov Murray mu hľadá klub

Archív: Hokejový center tímu NHL Ottawa Senators Jason Spezza počas tréningu v kempe v Scotiabank Place v Ottawe v pondelok 14. januára 2013. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný kapitán tímu má v zmluve dokonca klauzulu a môže odmietnuť desať klubov, do ktorých nechce byť vymenený.

New York 12. júna (TASR) - Kanadský hokejista Jason Spezza si vyžiadal prestup z klubu Ottawa Senators a generálny manažér "senátorov" Bryan Murray je pripravený jeho želanie splniť. Tridsaťročný kapitán tímu má v zmluve dokonca klauzulu a môže odmietnuť desať klubov, do ktorých nechce byť vymenený. Informoval o tom internetový portál tsn.ca.

Spezza, ktorý nahradil v Ottawe v úlohe kapitána švédskeho veterána Daniela Alfredssona, má ešte rok platnú zmluvu na 4 milióny dolárov. "Nechce sa mi vytrejdovať toho chlapíka, skutočne a viem, že za neho nedostanem adekvátnu protihodnotu. Myslím si však, že Jason cíti, že prišiel čas na zmenu, ktorú chce uskutočniť. A my sa mu v tom pokúsime pomôcť."

Murray potvrdil, že niekoľko tímov sa už pýtalo na centra Spezzu, ale väčší nával záujmu očakáva v najbližších týždňoch s blížiacim sa draftom, ktorý sa uskutoční 27.-28. júna vo Philadelphii. V poslednej sezóne mal Spezza bilanciu 23 gólov a 43 asistencií, v celej kariére odohral 686 stretnutí so 687 kanadskými bodmi.