Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Sekerov gól Caroline v príprave nestačil, prehrala s Columbusom 3:4

Hráč Caroliny Hurricanes Andrej Sekera (4) strieľa gól brankárovi Columbusu Blue Jackets Antonovi Forsbergovi Foto: TASR/AP

Počas pätnástich dní je v zámorí na programe celkovo 105 prípravných zápasov. Nový ročník NHL odštartuje 8. októbra.

New York 21. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Sekera sa postaral o vôbec prvý gól v prípravných zápasoch pred začiatkom nového ročníka zámorskej NHL.

Dvadsaťosemročný obranca otvoril v 13. minúte v presilovej hre skóre stretnutia medzi jeho Carolinou a Columbusom, ani jeho presný zásah však nezabránil prehre domácich "hurikánov" 3:4.

Sekera bol s 24 minútami a 39 sekundami najviac vyťažovaným hráčom Hurricanes. Prezentoval sa celkovo piatimi streleckými pokusmi a do štatistík si zapísal aj jeden plusový bod.

V noci na pondelok boli v zámorí v akcii aj ďalší dvaja Slováci. V dueli Columbus - St. Louis (4:3 pp) sa v drese domácich Blue Jackets predstavil útočník Marko Daňo, počas 15:38-minútového pobytu na ľade zaznamenal iba dve neúspešné strely a zapísal si dve mínusky.

Kanadskí rivali Edmonton a Calgary odohrali v jednu noc až dva prípravné zápasy. V súboji, v ktorom Flames doma vyhrali tesne 1:0, odohral za Oilers vyše 20 minút (20:52) zadák Martin Marinčin. Jeho krajan a spoluhráč v obrane Martin Gernát šancu nedostal. V ďalšom stretnutí Buffalo bez Andreja Meszároša prehralo na ľade Washingtonu 0:1.

Počas pätnástich dní je v zámorí na programe celkovo 105 prípravných zápasov. Nový ročník NHL odštartuje 8. októbra.



Výsledky:

Carolina - Columbus 3:4 (za domácich SEKERA 1+0)




Washington - Buffalo 1:0




Columbus - St. Louis 4:3 pp



Calgary - Edmonton 1:0



Edmonton - Calgary 3:1