Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia NHL

NHL: Vancouver je po víťazstve nad Chicagom na čele Pacifickej divízie

Jake Virtanen oslavuje gól, ktorý strelil do bránky Chicago Blackhawks. Foto: TASR/AP

Blackhawks dvakrát viedli, no napokon utrpeli tretiu prehru za sebou.

New York 1. novembra (TASR) - Hokejisti Vancouveru vyhrali v jedinom dueli zámorskej NHL v noci na štvrtok nad Chicagom 4:2. Dva góly v drese domácich zaznamenal Jake Virtanen. Blackhawks dvakrát viedli, no napokon utrpeli tretiu prehru za sebou.

Virtanen zaznamenal prvý viacbodový zápas v NHL, v uplynulých dvoch dueloch strelil tri góly. "Cítil som sa dnes na ľade sebavedome. Postupne sa dostávam do formy a moje výkony začínajú byť konzistentné," uviedol pre zámorské médiá 22-ročný krídelník. Víťazný gól a asistenciu si v tretej tretine pripísal Brendan Gaunce, ktorého Canucks iba v utorok povolali z farmy v Utice v AHL za zraneného centra Brandona Suttera. Vancouver sa dostal na čelo Pacifickej divízie.

Hosťom pre chorobu chýbal najproduktívnejší hráč Patrick Kane. "Patrick sa nedá nahradiť, no na druhej strane musíte byť viac drzejší a dbať na detaily, ak vám chýba jeden z najlepších hráčov na svete. My sme začali byť ľahkovážni, keď sme držali puk. Druhá a tretia tretina boli z našej strany lajdácke," priznal útočník "jastrabov" Brandon Saad. Kapitán Chicaga Jonathan Toews strelil gól s poradovým číslom 299 v NHL, čím sa dostal na šieste miesto v historickej klubovej tabuľke strelcov, keď predstihol Dennisa Hulla.


NHL - sumár:



VANCOUVER CANUCKS – CHICAGO BLACKHAWKS 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 16. Virtanen, 33. Virtanen (Granlund, Gudbranson), 50. Gaunce, 57. Roussel (Gaunce, Biega) – 7. Saad (Kunitz, Anisimov), 22. Toews (Gustafsson, Johnson). Brankári: Markström - Crawford, strely na bránku: 28:26, 16.955 divákov