Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL v plnom prúde

Sidney Crosby so Stanleyho pohárom. Foto: TASR/AP

Koho favorizujú stávkové kancelárie na víťaza Stanley Cupu?

Bratislava 4. januára (OTS) - Kanadsko-americká NHL má za sebou takmer polovicu základnej časti. Tento čas tak môžeme využiť na krátke bilancovanie doterajšieho priebehu sezóny. Pomaly sa kryštalizuje zoznam mužstiev, ktoré by v júni nemali chýbať v bojoch o Stanley cup.

Zlatí rytieri senzačne na čele Západnej konferencie
Najlepším tímom doterajšieho priebehu sezóny je Tampa Bay Lightning. Víťaz Stanley Cupu z roku 2004 predvádza vynikajúce výkony najmä v domácom prostredí, v ktorom zatiaľ nebodoval len trikrát. Okrem toho sa môže pýšiť najlepšou ofenzívou v súťaži. O góly sa stará najmä dvojica Steven Stamkos a Nikita Kučerov. Ruský útočník je lídrom produktivity celej NHL, keď zaznamenal 25 gólov a 31 asistencii. Príjemným prekvapením sú hokejisti New Jersey Devils a senzačným lídrom Západnej konferencie je nováčik z Las Vegas. Zlatí rytieri od 4. decembra zakaždým bodovali a vyhrať sa im nepodarilo len proti Caroline. Vyzdvihnúť treba individuálne výkony Jakuba Voráčka, Johna Tavaresa či Jonathana Quicka, ktorý je na čele najlepšej defenzívy súťaže. Štatistiky jednotlivých hráčov nájdete na webe nhl.com.

Nevýrazne výkony kvarteta kanadských mužstiev
Naopak, sklamaním je Tatarov Detroit, Montreal či Ottawa, ktorej v minulej sezóne len veľmi tesne unikla účasť vo finálovej sérii. Veľa sa pred sezónou očakávalo aj od tímov z kanadského štátu Alberta. Calgary je však momentálne až dvanáste a Edmonton, na čele s Connorom McDavidom, dokonca predposledný. Aby toho nebolo málo, Chicago až nečakane veľmi trpí absenciou Mariána Hossu a lepšiu sezónu vo svojej kariére zažil aj kapitán vlaňajšieho víťaza Sidney Crosby. Kanaďan nazbieral len 36 bodov a aj preto je Pittsburgh mimo postupových priečok do play off. Zo svojho tieňa nevychádza Buffalo a vôbec najchudobnejší bodový zisk má Arizona. Tá nevyhrala úvodných jedenásť zápasov sezóny, čím vyrovnala nepopulárny rekord New Yorku Rangers z ročníka 1943/44.

Bookmakeri najviac favorizujú Tampu Bay
Dali sme si tú prácu a porovnali sme kurzy v prestížnych online stávkových kanceláriách na Slovensku. Stávkové kancelárie Fortuna i Tipsport favorizujú Tampu Bay, ktorej šance na zisk Stanley Cupu ohodnotili kurzami 7,00 respektíve 6,00. Prekvapujúcim favoritom číslo dva je veľmi mladé mužstvo Toronta. Lídrami sú Auston Matthews, Mitch Marner či William Nylander, ktorí dokopy majú len 61 rokov. V zápasoch javorových listov padá v priemere šesť gólov na zápas, čo svedčí nielen o výbornej ofenzíve, ale aj o nie stopercentnej defenzíve. K favoritom stávkové kancelárie zaraďujú aj St. Louis či Los Angeles, v ktorého drese dosiahol míľnik tisíc zápasov v NHL Marián Gáborík. Naopak, lídrovi Západnej konferencie bookmakeri príliš neveria. V Tipsporte vypísali na celkové víťazstvo zverencov Gerarda Gallanta kurz 14,00 a vo Fortune až 20,00. Niké momentálne neponúka stávky na víťaza NHL.

LIVE stávky a funkcia cash out
Z hľadiska tipujúcich je atraktívne stávkovať aj priamo počas zápasov. Najlepšie LIVE stávky na zámorskú NHL ponúka Tipsport. K dispozícii je nielen základná stávka na víťaza zápasu, ale aj množstvo odvodených príležitostí na počet gólov v zápase, jednotlivých tímov, výsledok zostávajúcej časti zápasu, presné skóre či tipy na strelcov gólu. Vo Fortune môžete počas LIVE stávok využiť aj funkciu cash out, vďaka ktorej si predčasne vyplatíte svoju výhru, prípadne pri zlom vývoji minimalizujete straty. Cash out je dostupný aj v Tipsporte, ale len v prípade predzápasových stávok.