Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

NHL: Tréner Sutter a generálny manažér Lombardi v Los Angeles skončili

Darryl Sutter, archívne foto. Foto: TASR/AP

Novým viceprezidentom a generálnym manažérom sa stal niekdajší skvelý obranca Rob Blake, prezidentom a šéfom všetkých hokejových a obchodných operácií bude bývalý útočník Luc Robitaille.

Los Angeles 11. apríla (TASR) - Klub zámorskej NHL Los Angeles Kings vyhodil po nevydarenej sezóne trénera Darryla Suttera a generálneho manažéra Deana Lombardiho. Novým viceprezidentom a generálnym manažérom sa stal niekdajší skvelý obranca Rob Blake, prezidentom a šéfom všetkých hokejových a obchodných operácií bude bývalý útočník Luc Robitaille.

Kings vybojovali pod vedením Suttera a Lombardiho premiérovo Stanleyho pohár v roku 2012 a o dva roky neskôr tento úspech zopakovali, odvtedy sa im ale nedarí. V prebiehajúcej sezóne obsadil tím slovenského útočníka Mariána Gáboríka až 10. miesto v Západnej konferencii a druhýkrát z uplynulých troch ročníkov sa neprebojoval do play off.

"Bolo to extrémne náročné rozhodnutie, pri ktorom sme výrazne brali do úvahy aj to, čo sme dosiahli v minulosti. Ale súčasnosť a budúcnosť našej organizácie sú pre nás najvyššou prioritou," zdôvodnil pre agentúru AP zmeny na kľúčových postoch v klube Dan Beckerman - šéf športového konzorcia AEG, vlastniaceho LA Kings.

Kalifornčania v aktuálnej sezóne dosiahli bilanciu 39-35-8, čo bol najhorší výsledok od roku 2009. Stalo sa tak aj napriek tomu, že v tíme majú niekdajšieho top obrancu súťaže Drewa Doughtyho či elitných útočníkov Anžeho Kopitara či Jeffa Cartera. Viac sa čakalo najmä od Kopitara, ktorý s 52 kanadskými bodmi zaznamenal svoju najnižšiu produktivitu za jedenásť rokov v profilige. Gáboríka trápili zranenia a výpadky formy, nedarilo sa ani bývalému kapitánovi mužstva Dustinovi Brownovi. Sezónu LA poznačilo aj dlhotrvajúce zranenie brankárskej jednotky Jonathana Quicka, ktorého dôstojne zastúpil Slovák Peter Budaj. Aj toho sa však Kings zbavili, keď ho vymenili do Tampy Bay.

Blake i Robitaille sú bývalí úspešní členovia organizácie Kings, ich dresy visia spod stropu haly Staples Center. Spolu strávili v drese LA 14 sezón, obaja viedli mužstvo v pozícii kapitánov. Blake robil Lombardimu asistenta od roku 2013, Robitaille pôsobí v štruktúrach klubu od roku 2007. "Veríme, že zmeny vo vedúcich funkciách budú mať pozitívny dopad na organizáciu. Začíne novú kapitolu fungovania a verím, že nadviažeme na nedávne úspechy. Naši fanúšikovia si to zaslúžia," doplnil Beckerman.