Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia NHL

NHL: Toronto v zostave s Marinčinom podľahlo Calgary

Na archívnej snímke slovenský hráč Toronta Maple Leafs Martin Marinčin. Foto: TASR/AP

V druhom zápase zvíťazil Vancouver nad Minnesotou.

New York 30. októbra (TASR) - Hokejisti Toronta Maple Leafs v zostave s Martinom Marinčinom prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL s Calgary Flames 1:3. Slovenský obranca strávil na ľade vyše 15 minút.

Domácim citeľne chýbal útočník Auston Matthews, ktorý bude pre zranenie ľavého ramena pauzovať minimálne štyri týždne. "Plamene" prerušili sériu troch prehier. V druhom zápase zvíťazil Vancouver nad Minnesotou 5:2.

Calgary víťazstvom pretrhlo negatívnu šnúru, v uplynulých zápasoch si pripísalo tri prehry. Brankár Mike Smith zaznamenal 24 úspešných zákrokov. O osude duelu sa rozhodlo v tretej tretine, v ktorej padli všetky góly. "Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene, pretože sme tvrdo pracovali a mali sme dobrý štart do zápasu. Práve to nám v predchádzajúcich stretnutiach chýbalo. Musíme v tom pokračovať," uviedol pre nhl.com Sean Monahan, strelec prvého gólu v zápase. Hostia pokazili oslavu jubilea domácemu útočníkovi Nazemovi Kadrimu, ktorý odohral svoj 500. zápas v profilige. Bol to však práve Kadri, ktorý zaznamenal jediný gól Toronta.

Minnesota chcela vo Vancouveri potvrdiť skvelú formu, v uplynulých šiestich zápasoch totiž vždy zvíťazila. Domácich však podržal brankár Jacob Markström, ktorý mal 37 úspešných zákrokov a prispel výraznou mierou k triumfu 5:2. V útoku sa darilo jeho krajanovi Eliasovi Petterssonovi, ktorý k výhre prispel dvoma gólmi. Devätnásťročný Švéd vedie produktivitu nováčikov, v siedmich zápasoch nazbieral 10 bodov (7+3). Súboj nedohral center domácich Brandon Sutter, ktorý v druhej tretine nepríjemne narazil do mantinelu.

Sumáre:

TORONTO MAPLE LEAFS - CALGARY FLAMES 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Góly:
57. Kadri (Marner, Rielly) – 46. Monahan (Lindholm, Giordano), 47. Lindholm (Gaudreau, Monahan), 60. Frolík. Brankári: Andersen - Smith, strely na bránku: 25:34, 18.989 divákov.

VANCOUVER CANUCKS - MINNESOTA WILD 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly:
8. Granlund (Horvat), 26. Virtanen (Biega), 27. Pettersson (Del Zotto, Goldobin), 47. Pettersson (Boeser), 60. Hutton (Roussel) – 8. Greenway (Spurgeon, Coyle), 35. Suter (Granlund, Zucker). Brankári: Markström - Dubnyk, strely na bránku: 31:39, 16.546 divákov.

Slovák v akcii:

Martin Marinčin (Toronto) 15:09 0 0 0 0 0 0
_____________________________________
/pozn.: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty